Algemene voorwaarden Zonwering4all
Bedrijfsnaam: Zonwering4all
KvK nr: 82341400
BTW nr: NL8624.26.522.B.01
Artikel 1. Toepasselijkheid
1.1 Op alle aanbiedingen van, bestellingen bij en overeenkomsten met de heer J Van Duijn en of de heer Marijn Donkers Handelt onder de naam van Zonwering4all zijn deze voorwaarden van toepassing. Door het plaatsen van een bestelling bij Zonwering4all worden automatisch deze algemene voorwaarden van toepassing. Zonwering4all wordt hierna steeds aangeduid als opdrachtnemer. Klant en/of wederpartij wordt hierna steeds aangeduid als opdrachtgever.
1.2 Indien een of meer bepalingen van deze algemene voorwaarden nietig zijn of vernietigd mochten worden, blijven de overige bepalingen van deze algemene voorwaarden volledig van toepassing.
1.3 Eventuele afwijkingen op deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen.
1.4 De toepasselijkheid van eventuele inkoopvoorwaarden of andere voorwaarden van de opdrachtgever wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen indien niet anders schriftelijk is overeengekomen.
Artikel 2. Aanbiedingen/Offertes
2.1 Alle offertes, voorcalculatie , aanbiedingen en soortgelijke mededelingen door de opdrachtnemer zijn geheel vrijblijvend. Zij zijn geldig gedurende veertien dagen, tenzij anders aangegeven. Opdrachtnemer is slechts aan de offerte gebonden indien de aanvaarding hiervan door de opdrachtgever schriftelijk binnen dertig dagen wordt bevestigd.
2.2 Levertijden in offertes van de opdrachtnemer zijn indicatief en geven de opdrachtgever bij overschrijding ervan geen recht op ontbinding of schadevergoeding, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.
2.3 De prijzen in de genoemde aanbiedingen en offertes zijn inclusief BTW en anders heffingen van overheidswege alsmede verzend- en eventuele vervoers- en verpakkingskosten, tenzij uitdrukkelijk anders is vermeld.
2.4 Aanbiedingen of offertes gelden niet automatisch voor nabestellingen.
2.5 Indien tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt dat het voor een behoorlijke uitvoering
noodzakelijk is om de te verrichten werkzaamheden of te leveren producten aan te passen of aan te vullen, zullen partijen tijdig en in overleg de overeenkomst dienovereenkomstig aanpassen.
Artikel 3. Prijzen en betalingen.
3.1 Alle prijzen zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW.
3.2 Betaling dient te geschieden per bank of contant zonder enige verrekening, opschorting of korting voor contante betaling, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.
3.3 Indien de opdrachtgever met enige betaling in gebreke blijft, is opdrachtnemer gerechtigd (de uitvoering van) de betreffende overeenkomst en daarmee samenhangende overeenkomsten op te schorten, dan wel te ontbinden.
3.4 Opdrachtnemer is gerechtigd afwijkende voorwaarden aan de uitvoering van bestellingen te verbinden, waaronder het vragen van gedeeltelijke of gehele vooruitbetaling.
Artikel 4. Levering
4.1 De aangegeven levertijden zijn indicatief en kunnen door opdrachtnemer tussentijds worden aangepast.
Overschrijding van de levertijd geeft geen recht op schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst.
4.2 De levertijd gaat in op het moment dat de schriftelijke orderbevestiging voor akkoord getekend is ontvangen ten kantore van opdrachtnemer.
4.3 Indien bezorging door opdrachtnemer is overeengekomen, wordt, tenzij anders schriftelijk is overeengekomen, het correspondentieadres geacht gelijk te zijn aan het bezorgadres. Indien opdrachtgever schriftelijk geen melding heeft gemaakt van een afwijkend bezorgadres, zullen alle kosten voor het opnieuw bezorgen, welke tenminste vijfenzeventig euro bedragen, in rekening worden gebracht.
4.4 Indien de opdrachtgever afname weigert of nalatig is met het verstrekken van informatie of instructies die
noodzakelijk zijn voor de levering, is opdrachtnemer gerechtigd de zaken op te slaan voor rekening en risico van opdrachtgever. De opdrachtgever zal in dat geval alle aanvullende kosten, waaronder in ieder geval opslag[1]en transportkosten, verschuldigd zijn.
Artikel 5. Betaling en eigendomsvoorbehoud
5.1 De door opdrachtnemer gehanteerde betalingstermijn is 14 dagen vanaf factuurdatum. Opdrachtnemer is gerechtigd om een passend voorschot te verlangen.
5.2 Bij gebreke van tijdige betaling, is de opdrachtgever van rechtswege in verzuim zonder dat een ingebrekestelling vereist is. Opdrachtnemer is in dat geval gerechtigd om de overeenkomst (geheel of gedeeltelijk) te ontbinden of de werkzaamheden op te schorten, dan wel volledige nakoming te vorderen.
5.3 In geval van liquidatie, (aanvraag of eigen aangifte van) faillissement, (indienen van een verzoek tot) uitspreken van de (voorlopige) surseance van betaling, (voorlopige) toelating tot de WSNP van opdrachtnemer en/of (conservatoire of executoriale) beslaglegging ten laste van opdrachtnemer zijn de vorderingen van opdrachtgever op opdrachtnemer onmiddellijk opeisbaar.
5.4 Bij gebreke van tijdige betaling is de opdrachtnemer een vertragingsrente van 1% per maand verschuldigd, alsmede de buitengerechtelijke incassokosten, die minimaal 15% van de hoofdsom (zullen) bedragen. Ook over de gemaakte incassokosten zal de hiervoor genoemde vertragingsrente verschuldigd zijn. Betalingen strekken als eerste in mindering op verschuldigd geworden incassokosten en rente en pas dan op de oudste openstaande facturen.
5.5 Opdrachtnemer is gerechtigd om betaling anders dan in geld te accepteren.
5.6 Opdrachtnemer blijft eigenaar van alle geleverde en nog te leveren producten totdat opdrachtgever aan alle verplichtingen welke voortvloeien uit de overeenkomst heeft voldaan. Het risico voor geleverde goederen gaat bij aflevering over op opdrachtgever. Zolang de eigendom van geleverde producten nog niet (volledig) op de wederpartij is overgegaan, is het de wederpartij niet toegestaan het product/de producten over te dragen aan derden, te verpanden of in gebruik af te staan. Ten gunste van opdrachtnemer wordt op de door haar te leveren zaken een voorbehouden pandrecht overeengekomen. Opdrachtgever is verplicht om opdrachtnemer te informeren als derden (eigendoms- of andere) rechten claimen met betrekking tot de producten van opdrachtnemer. Opdrachtgever machtigt opdrachtnemer hierbij onherroepelijk en onvoorwaardelijk zich om te allen tijde toegang te verschaffen tot iedere ruimte waar zich door haar onder eigendomsvoorbehoud geleverde producten bevinden.
Artikel 6. Reclames
6.1 Opdrachtgever is verplicht terstond na de (op)levering van het werk c.q. de goederen deze grondig te inspecteren op gebreken en bij aanwezigheid daarvan opdrachtgever terstond schriftelijk op de hoogte te brengen. Indien de opdrachtgever niet binnen 5 werkdagen na de dag van de levering c.q. oplevering opdrachtgever bij aangetekende brief schriftelijk en gemotiveerd wijst op gebreken, die bij grondig onderzoek konden worden opgemerkt, dan wordt de opdrachtgever geacht met de staat waarin het gekochte is geleverd of opgeleverd, in te stemmen en vervalt ieder recht op reclame.
6.2 Opdrachtnemer dient in staat te worden gesteld ingediende reclames te controleren. Bij overeenstemming zal een schriftelijke verklaring worden opgesteld die door beide partijen dient te worden ondertekend.
6.3 Mochten partijen niet tot overeenstemming kunnen komen, dan wordt een onafhankelijke deskundige ingeschakeld. De kosten van deze deskundige komen voor rekening van de partij die in het ongelijk wordt gesteld, tenzij anders is overeengekomen.
6.4 Indien de reclame naar het oordeel van opdrachtnemer c.q. de onafhankelijke deskundige juist is, zal opdrachtnemer de goederen in de juiste staat herstellen, een billijke schadevergoeding betalen tot ten hoogste de factuurwaarde van de geleverde goederen of de geleverde goederen gratis vervangen na terugzending daarvan in de originele toestand.
6.5 Onverminderd hetgeen in artikel 6:89 BW is bepaald, vervalt een vordering tot schadevergoeding in ieder geval na één (1) jaar, te rekenen vanaf de datum waarop de opdrachtgever bekend is geworden met de schade.
Artikel 7. Garantie en aansprakelijkheid
7.1 Tenzij anders vermeld verleent opdrachtnemer gedurende vijf jaar na leveringsdatum garantie tegen materiaal- en/of constructiefouten van geleverde goederen, mits door opdrachtgever is voldaan aan de verstrekte behandelings-, gebruiks- en verwerkingsvoorschriften, alsmede aan eisen van vakkundige bewerking en normaal gebruik en toepassing, een en ander desgewenst door opdrachtgever ten genoegen van opdrachtnemer aan te tonen.
7.2 De aansprakelijkheid van opdrachtnemer kan nimmer het factuurbedrag van het geleverde goed te boven gaan, en is beperkt tot kosteloos herstel van een gebrekkig goed dan wel gehele of gedeeltelijke vervanging daarvan, zulks ter beoordeling van opdrachtnemer. Voorts is de aansprakelijkheid beperkt tot het bedrag dat de verzekeraar van opdrachtnemer in voorkomende gevallen netto uitkeert.
7.3 Opdrachtnemer kan niet aansprakelijk worden gesteld voor welke schade dan ook aan de zijde van opdrachtgever of derden opgekomen in verband met door opdrachtnemer geleverde goederen en/of diensten. Indirecte schade en/of gevolgschade is uitgesloten.
7.4 De garantie vervalt indien de door opdrachtnemer geleverde goederen onoordeelkundig zijn behandeld en/of verwerkt. Indien de garantie betreft door opdrachtnemer uitgevoerde werken, vervalt de garantie indien de aanwezige voorzieningen en/of hoedanigheid van de te bewerken materialen ongeschikt of minder geschikt zijn, zomede in geval van onoordeelkundig gebruik.
7.5 Opdrachtgever is ten alle tijde verantwoordelijk voor de uiteindelijke beoordeling of de bevestigings- of montageplaatsen van uit te voeren werken geschikt zijn voor montage van door opdrachtnemer te leveren en/of installeren producten, ongeacht eventueel door opdrachtnemer gegeven adviezen of beoordelingen.
7.6 Geen garantie wordt verleend op storingen en/of gebreken welke het gevolg zijn van normale slijtage, onjuist en/of onoordeelkundig gebruik, onoordeelkundige installatie en niet of niet juist of niet tijdig uitgevoerd onderhoud.
7.7 Geen garantie wordt verleend door ontstaan door natuurgeweld of andere vormen van niet beïnvloedbare omstandigheden.
7.8 Knikvouwen en krijtstrepen, welke ontstaan bij de verwerking van zonweringdoeken, alsmede wafel- of visgraatpatroon in de buurt van zomen en naden van zonweringdoek behoren tot normale producteigenschappen en kunnen nimmer tot reclamatie leiden.
7.9 Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor fouten van eventueel door haar ingeschakelde derden of indien fouten worden gemaakt als gevolg van (onjuiste en/of onvolledige) informatie welke van opdrachtgever werd ontvangen.
7.10 Opdrachtnemer is nimmer aansprakelijk voor de gevolgen van overschrijding van enige termijn.
Artikel 8. Overmacht
8.1 In geval van overmacht heeft opdrachtnemer het recht uitvoering van de overeenkomst op te schorten. Onder overmacht wordt onder meer verstaan het niet, niet juist of niet tijdig leveren door leveranciers en/of onderaannemers, weersinvloeden, brand, verlies of diefstal. Onverminderd de overige aan haar toekomende rechten, heeft opdrachtnemer ingeval van overmacht het recht om, naar eigen keuze, de uitvoering van een overeenkomst op te schorten, dan wel de overeenkomst zonder rechterlijke tussenkomst te ontbinden, zulks door opdrachtgever dit schriftelijk mee te delen en zulks zonder dat opdrachtnemer is gehouden tot enige schadevergoeding.
Artikel 9. Uitvoering
9.1 Opdrachtnemer is gerechtigd bij levering en/of installatie gebruik te maken van derden zonder de opdrachtgever hiervan in kennis te stellen.
9.2 Indien door opdrachtgever is gekozen voor montage c.q. installatie door opdrachtnemer blijft opdrachtgever verantwoordelijk voor het beoordelen van de te bewerken onderconstructie. Indien opdrachtnemer of een door opdrachtnemer ingeschakelde derde het niet verantwoord achten tot montage c.q. installatie over te gaan, worden goederen achtergelaten, zonder deze te monteren c.q. installeren. Opdrachtgever blijft gehouden tot betaling van het overeengekomen factuurbedrag, welke voor aanvang van de montage c.q. installatie dient te zijn voldaan door opdrachtgever aan opdrachtnemer.
Artikel 10. Toepasselijk recht en bevoegde rechter
10.1 Op alle rechten, verplichtingen, aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten waarop deze Voorwaarden van toepassing zijn, alsmede op deze Voorwaarden, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
10.2 Alle tussen partijen gerezen geschillen worden beheerst door en berecht naar Nederlands recht en zullen worden beslist door de bevoegde Nederlandse rechter van hetzij de woonplaats van zonwering4all, hetzij die van de woonplaats van de wederpartij, zulks ter keuze Zonwering4all
Artikel 11. Garantie
11.1 Op alle Verano buiten zonweringsproducten geeft zonwering4all 5 jaar garantie vanaf factuurdatum. Met uitzondering van ons horren assortiment en optrekbanden van geleverde producten. Garantie termijn hiervoor bedraagt 1 jaar. Op al onze parasols geven wij 1 jaar fabrieksgarantie. Wij kunnen geen garantie geven op wafel en/of plooivorming op zonweringsdoeken met naad. Bij alle doeken is rimpelvorming geen reden tot doek vervanging onder garantie. Noch de werking, noch de levensduur van het scherm worden hierdoor negatief beïnvloed. Op alle halogeen en LED lampen word geen garantie gegeven. Binnen de garantietermijn worden niet werkende en defecte onderdelen kosteloos vergoed.
11.2 Wederpartij kan in geen geval aanspraak maken op tijd vergoeding en/of reiskostenvergoeding, noch vergoeding voor de eventuele huur van hoogwerker, steigers of andere klim of hijs materialen.
11.3 Daarnaast zijn alle moedwillige beschadigingen, schade ontstaan door harde wind, regen of andere weersomstandigheden, beschadigingen die zijn terug te voeren op ondeskundige montage door derden, door verkeerde bediening of oneigenlijk gebruik en de gevolgschade voor personen uitgesloten van garantie.
Artikel 12 – Duurtransacties: duur, opzegging en verlenging
12.1 Opzegging De consument kan een overeenkomst die voor onbepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, te allen tijde opzeggen met inachtneming van daartoe overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van ten hoogste één maand.
12.2 De consument kan een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, te allen tijde tegen het einde van de bepaalde duur opzeggen met inachtneming van daartoe overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van ten hoogste één maand.
12.3De consument kan de in de vorige leden genoemde overeenkomsten te allen tijde opzeggen en niet beperkt worden tot opzegging op een bepaald tijdstip of in een bepaalde periode tenminste opzeggen op dezelfde wijze als zij door hem zijn aangegaan. Altijd opzeggen met dezelfde opzegtermijn als de ondernemer voor zichzelf heeft bedongen.
12.4Verlenging. Een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, mag niet stilzwijgend worden verlengd of vernieuwd voor een bepaalde duur.
12.5 In afwijking van het vorige lid mag een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van dag- nieuws- en weekbladen en tijdschriften stilzwijgend worden verlengd voor een bepaalde duur van maximaal drie maanden, als de consument deze verlengde overeenkomst tegen het einde van de verlenging kan opzeggen met een opzegtermijn van ten hoogste één maand.
12.6 Een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten of diensten, mag alleen stilzwijgend voor onbepaalde duur worden verlengd als de consument te allen tijde mag opzeggen met een opzegtermijn van ten hoogste één maand en een opzegtermijn van ten hoogste drie maanden in geval de overeenkomst strekt tot het geregeld, maar minder dan eenmaal per maand, afleveren van dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften.
12.7 Een overeenkomst met beperkte duur tot het geregeld ter kennismaking afleveren van dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften (proef- of kennismaking abonnement) wordt niet stilzwijgend voortgezet en eindigt automatisch na afloop van de proef- of kennismakingsperiode.
Duur
12.8 Als een overeenkomst een duur van meer dan een jaar heeft, mag de consument na een jaar de overeenkomst te allen tijde met een opzegtermijn van ten hoogste een maand opzeggen, tenzij de redelijkheid en billijkheid zich tegen opzegging vóór het einde van de overeengekomen duur verzetten.